Cactusfestival komt tot stand i.s.m. Stricto Tempo vzw en m.m.v. Stad Brugge, de Vlaamse Gemeenschap - Cultuur, onze sponsors en adverteerders en vooral de ruim 300 vrijwillige medewerkers die het festival keer op keer tot een geslaagd einde brengen.
Voor de 24e keer op rij profileert Cactusfestival zich als een muziekfestival met een antenne op de wijde muziekwereld. Op 8 - 9 en 10 juli wordt het feeërieke Minnewaterpark opnieuw het kruispunt van muzikale stijlen en culturen: een trefpunt van internationaal gereputeerde artiesten, muzikale nieuwlichters met toekomst én een muzikaal ruimdenkend publiek. Cactusfestival mikt daarmee op artistieke kwaliteit, niet op commercieel succes.

Cactusfestival focust op 'wereld'-muziek in haar ruimste betekenis, maar ver weg van goedkoop exotisme.

Globalisering op z'n mooist, waarbij de grenzen tussen genres, continenten én mensen vervagen. Een festival op mensenmaat, in een relaxte sfeer, waar het publiek nog probleemloos het programma van 'a' tot 'z' kan meemaken en waar de muzikale gasten tijdens volwaardige concertsets het beste van zichzelf geven.

Sinds jaar en dag ook een sfeerfestival, dat alle zintuigen prikkelt en waar er ook off-stage plaats is voor de spelende mens. Kortom, een deugddoende adempauze in een uitpuilend festivalland.

Dit jaar met exclusieve festivalconcerten van onder meer Lauryn Hill en haar 16-koppige band, The Presidents of The USA, Asian Dub Foundation en de grote Ierse belofte The Frames.
Bonnie 'Prince' Billy, "één van de alter ego's van Will, Palace' Oldham, maakt in Brugge z'n Belgische festivalentrée naast nationale iconen Admiral Freebee en Gabriel Rios.
Madrugada en Diefenbach bewijzen dat ook het noorden van Europa over een goed gevulde kweekvijver voor internationaal talent beschikt.
Babylon Circus en Youngblood Brass Band lijken dan weer garant te staan voor een festivaleditie met een meer dan feestelijk tintje.

Hear, See, Feel the World!