<% name="hsf" showHeader %>
Cactusfestival prikt al 25 jaar zachtjes uw zintuigen met smakelijke geluiden uit exotische en minder exotische oorden. Geen statig ceremonieel gedoe of plechtige beloftes gesponnen rond 25 kaarsjes, maar wel het stellige voornemen om uw oren nog minstens even lang te blijven bestoken met het beste uit de vier windstreken. Wat we ook doen is onszelf overtuigd een rotsvaste waarde in het festivallandschap noemen, eentje met grote oren voor wereldmuziek in de ruimste betekenis van dat zelfstandige naamwoord. Geen goedkoop exotisme, maar globalisering op z'n mooist. Weg grenzen tussen continenten, genres én mensen!

Cactus blijft een festival op mensenmaat en laat zich ook bij deze jubileumeditie niet vangen door trends richting 'meer' en 'groter'. Geen hartverscheurende dilemma's: Cactus kiest immers voor één podium waardoor het publiek het programma van A(bsynthe Minded) tot Z(ita Swoon) kan meemaken. Cactus maakt bovendien een ferm punt van volwaardige concertsets waarbij onze muzikale gasten het beste van zichzelf geven. Tussendoor is er tijd voor de inwendige en/of spelende mens. Relax en laat uw resterende zintuigen prikkelen door frisse animatieacts, kinderanimatie, een passende aankleding of een stukje wereld op uw bord!

Het bloem-, boom-, vis- en eendrijke Minnewaterpark wordt opnieuw het verrukkelijke decor waartegen gereputeerde muzikanten én muzikale nieuwlichters met toekomst de confrontatie aangaan met een muzikaal ruimdenkend publiek. Dit jaar haalt Cactus Muziekcentrum 18 groepen naar Brugge voor een veelal exclusief Belgisch festivalconcert. Deze doen hun ding in de intimiteit van het feeërieke Minnewaterpark, een plek waar nog echte vonken en vibes overvliegen tussen artiesten en publiek en vice versa.

Cactus op zondag focust traditioneel op wereldmuziek, maar deze 25ste editie lijkt toch meer dan ooit aan te sturen op een ware global world party. Hartverwarmende acts als Erykah Badu, Bajofondo Tango Club, Tiken Jah Fakoly, Zita Swoon, The Proclaimers en Marcelo D2 injecteren het hele weekend lang uw hoofd en benen met een deugddoende adrenalinestoot richting dansvloer. En op 25 jaar Cactusfestival mogen natuurlijk The Wailers niet ontbreken, de legendarische begeleidingsgroep van Bob Marley die precies 25 jaar geleden deze wereld voor een andere ruilde. Een iets teergevoeligere snaar weten David Gray, Rufus Wainwright en An Pierlé vast te raken! We bouwen er samen met u een fijn feestje van!
<% showFooter %>