Hear, See, Feel the World! Deze multifunctionele, uitnodigende slogan blijft ook bij de 28ste editie het centrale credo van Cactusfestival. Het Cactusfestival focust op wereldmuziek in haar ruimste betekenis, maar blijft ver weg van goedkoop exotisme. Het festival staat voor globalisering op z'n mooist en doet de grenzen tussen genres, continenten én mensen vervagen.

Cactus is een festival op mensenmaat, in een relaxte sfeer, dat zich bewust distantieert van trends richting 'meer' en 'groter'. Geen hartverscheurende dilemma's: Cactus kiest immers voor één podium waardoor het publiek het programma van A tot Z kan meemaken. Een sfeerfestival dat ook off-stage alle zintuigen prikkelt met frisse animatieacts, kinderanimatie en een passende aankleding.

Een trefpunt voor zowel gereputeerde muzikanten, muzikale nieuwlichters met toekomst én een muzikaal ruimdenkend publiek. Én volwaardige concertsets waarbij de muzikale gasten het beste van zichzelf geven.

Begin januari werden de allereerste European Festival Awards uitgereikt. CACTUSFESTIVAL werd meteen tot beste festival verkozen in de categorie 'small festival', de categorie voor Europese festivals met een publiekscapaciteit van maximaal 10.000 bezoekers per dag.

Deze nominatie sterkt ons in onze overtuiging om op hetzelfde kleine pad verder te wandelen onder het motto 'small can be beautiful'. Meteen willen we iedereen bedanken voor zijn / haar stem!

Deze award werd uitgereikt door de organisatie Virtual Festivals Europe in samenwerking met Eurosonic/Noorderslag en Yourope, The European Festival Association. Meer info op eu.virtualfestivals.com!