Ons Cactus redactieteam zwiert hier na elk concert hun bevindingen op het wereldwijde Cactusweb. Live reviews en sfeerverslag, vers voor u geserveerd!

Archief: zondag | zaterdag | vrijdag

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


09.07 Lamb | Zegetocht van het schaap
Het botert goed tussen Lamb en Cactusfestival. Voor de editie 2011 staan ze klaar om de zegetocht van 2009 nog eens over te doen. Iets dunner dan wel, maar daarom zeker niet minder oprecht!

09.07 Wie niet waagt, blijft maagd.
Hooverphonic nieuwe stijl weet een volledig optreden te vullen met alleen maar hits. Anderhalf uur meezingen dus, al zijn we nu vooral benieuwd naar wat Hooverphonics volgende zet zal zijn.

09.07 Lyle Lovett & His Acoustic Group | Muzikale zalf der scherpschutters
De cactuswei likt zijn schotwonden na het knallende concert van Triggerfinger. Sommigen kiezen voor traag tot stilstaand verkeer in de richting van het eetdorp, anderen kiezen -terecht- voor muzikale zalf in de vorm van Lyle Lovett & His Acoustic Group.

09.07 Niet morgen maar vandaag weer voor meer sfeer!
Dana Winner in Londerzeel, TW Classic met 'Everything I do I do it for you'-Bryan Adams, Averbode zingt, een fenomenaal beiaardconcert in Mechelen, Schapenrock in Leuven, het 53° werelddansfestival in Schoten.... Zoveel goede redenen om dit jaar niet af te zakken naar dit Minnewaterpark. En toch ...

09.07 TRIGGERFINGERRR | RAWK N RAWL!
Hoeveel muzikanten kunnen zeggen dat ze met hun hobbygroepje al hun vorige eigen bands én in dezelfde beweging ook zoveel andere bands van hun generatiegenoten overbodig hebben gemaakt? Triggerfinger is als trio een keurmerk geworden, dat alles weer herleidt tot de essentie.

09.07 Janelle Monáe | Zwart-Wit over de hele lijn!
Er waren passages op Glastonbury en Couleur Café waar ze het publiek voor zich won. Ook bij Jools Holland bracht ze al een aardig muzikaal hoogstandje. En Keziah Jones tipte ze eerder deze dag ook nog eens. Kortom, de verwachtingen voor het optreden van Janelle Monáe waren op zijn minst gespannen te noemen!

09.07 Cold War Kids | Stinkend op hun best!
’t Blijft toch even wennen aan deze new Cold War Kids on the block. Waar ze er vroeger even ongewassen uitzagen als hun in litter 'n' blues gedrenkte muziek, zien ze er intussen al wat meer gepolijst en een beetje meer alledaags uit. Maar Cold War Kids waren al vroeg op post vandaag en ze leken nog moe, maar ook gretig om eraan te beginnen.

09.07 Colour is lust. De woorden van en de waarheid over Keziah Jones.
Keziah Jones is back in town en geen mens die daar rouwig om kan zijn. Hij speelt het soort muziek waar zelfs een blok hout op mee gaat bewegen. Het eerste hoogtepunt van dag 2!

09.07 Fool's Gold | Stabiel in scherpe bochten
De volwassen versie van Vampire Weekend kiest voor een optreden met veel nieuw materiaal. Maar dat drukt te pret niet: met Fool's Gold kon de tweede festivaldag meteen dansend worden ingezet.

09.07 Sfeer en zoveel meer. Een vooruitblik op de acht gangenmenu van vandaag!
Zaterdagmorgen voorspelt niet veel goeds. Een miezerige druilregen roept beelden op van dampende paarden tot over hun poten in de natte Vlaamse klei. Maar zie, blijkbaar gaat het goed met de shakra's van Cactus. De rest van dit weerverslag laten we over aan het KMI, hier alvast een kleine vooruitblik op dag 2!