<% name="nieuws" showHeaderA showHeaderB showHeaderC %>
<% showSfeerHeader %>

08.07 Cactus 2011 van start!
Cactus 2011 is er volledig klaar voor. Onze redactieploeg ging alvast de sfeer opsnuiven en wijst u, de handen in het haar de weg door alweer een fantastsich festival.

Terwijl de geuren van de eerst pita's al hun weg zoeken naar de neuzen vande medewerkers (het is pas 16u!) en Lady Linn acappella haar stembanden staat te smeren heb ik de weg naar mijn perskot gevonden. Vorig jaar zaten we als sardienen geperst in een container, de dag er na merkten we dat het om een uitschuifbare ging, komt dat tegen!! Onderweg sympathieke oudgedienden en enthousiaste jonge snaken tegen het lijf gelopen. (Nu al de eerste bekerraper! Go Silme go!). In de backstage staat er vanavond Thaïse kip op de menu als een postuum eerbetoon aan een grote meneer in de keuken. Zeker dat hij vanop zijn wolk instemmend mee zit te knikken.

Ondanks de explosieve groei van het Werchteriaans imperium slaagt Cactus er ook dit jaar in een affiche met poten en oren neer te zetten. Het begon 30 jaar geleden allemaal met groepen als Sperm, Central Heating en, sla me dood, Kinderanimatie (een groepsnaam echt waar!) God mag weten hoe het gelukt is maar hier staan we dan! Waar de superfestivals je steeds meer voor hartverscheurende, tot relatiebreuken leidende keuzes stellen kan je op Cactus nog op je gemak binnen het bereik van de nodige spirituele middelen genieten van alles.

Toch een paar persoonlijke toppers waar ik naar uitkijk? Vrijdag komt Mr Bryan Ferry himself hier de lakens uitdelen. Ook blij Mark Lanegan terug te zien, niet zeker dat dit wederzijds is (zoek je een man met de mimiek van een bloedhond? Je hebt hem!). Zaterdag komt Olufemi Sanyaolu nog eens blufunken, voor de vrienden is het gewoon Keziah Jones. Janelle Monae wordt zeker en vast het gekste konijn van dit weekend, een vrouw met het kapsel van een smurf de stem van Aretha en de moves van Prince, party time! En dan moet Triggerfinger nog zijn ding doen! Voor wie zondag nog recht staat, zorg dat je er vroeg bij bent: Onze eigen Intergalactic Lovers trappen af, Joan as Police Woman komt haar ijzersterke nieuwe 'The Deep Field' promoten, Arsenal zorgt voor de Sunday Night Fever ... Eigenlijk is het onbegonnen werk om hier een selectie te maken. Laat dit jullie er echter niet van weerhouden om wildavontuurlijk alles wat hier op de menukaart staat te verslinden! Geniet ervan met mate(n).

Maar ondertussen staat Lady Lynn in de startblokken en dat wil ik niet missen. Tot straks!

Tekst: Kris Logghe <% showSfeerHeader_2 showCommunity showFooter %>