<% name="nieuws" showHeaderA showHeaderB showHeaderC %>
<% showSfeerHeader %>
10.07 Een wei vol Intergalactic Lovers lovers
Wat staat daar zo vroeg op zondagochtend - nu ja, ochtend - al op de Cactuswei? Zijn dat nog enkele rabiate Lamb-fans die nog steeds om bis-nummers staan te roepen? Nee hoor, het blijkt het garnizoen 'Intergalactic Lovers lovers' - met spandoek! - te zijn dat klaar staat om hun groep het weinig benijdbare openingsplaatsje op een nuchtere maag te helpen verteren. Met verve zo blijkt!

De groep lijkt duidelijk te beseffen dat het voor iedereen wakker worden is, dus wordt onmiddellijk het grof geschut bovengehaald met de stampende basdrum van single 'Shewolf'. Al van bij de eerste nummers wordt duidelijk dat de vele optredens van de afgelopen maanden de groep enorm goed hebben gedaan en dat het live-pakje hen steeds comfortabeler gaat zitten. De groep mag dan nog maar 1 volledig album - 'Greetings & Salutations' - onder de arm hebben, onbevangen, strijdlustig en met hun bekendere nummers mooi verspreid doorheen de set, krijgen ze het talrijk opgekomen publiek op hun - klappende - hand.

Naast de hese doorleefde stem van zangeres Lara Chedraoui weet ook het gitaarwerk van Maarten Huygens enorm te overtuigen. Het is misschien nog wat té straf als compliment maar met zijn ijle galmende slide-gitaarwerk weet hij de sound van Portishead-gitarist Adrien Utley soms akelig dicht te benaderen. Onder meer in 'Like A Fool, Drive' en het sublieme, van onderhuidse aggressie borrelende 'Bruises'. Met de doorbraak single 'Delay' als knallend orgelpunt bewijst Intergalactic Lovers een hoger plaatsje op de affiche nu reeds aan te kunnen. Een meer dan geslaagde opener van de laatste festivaldag!

Tekst: Bram De Meyer
Foto's: Anneleen Bouttery | Dieter Quaghebeur
<% showSfeerHeader_2 showCommunity showFooter %>