<% name="nieuws" showHeaderA showHeaderB showHeaderC %>
<% showSfeerHeader %> 10.07 De verrijzenis van de redactie
Gisteravond plots paniek in redactieland. Eén of ander stout virus of andere bug belette ons om jullie nog verder met de vinger aan de pols te houden. Gelukkig werd dit euvel vannacht met alle mogelijke middelen uitgeroeid, de totale website werd gedesinfecteerd, onsmet met Dettol en gevaccineerd tegen de vogelgriep en de EHEC-bacterie. Hier zijn we terug!

De vrouwtjes deden het gisteravond goed, Hooverphonic speelde een indrukwekkende juke-box, maar vooral Lamb deed me schudden en beven. Iemand beweerde dat Louise 46 jaar zou zijn, so what!! ook al zat ze als eeuwelinge in een rolstoel met een slabbetjeaan te kwijlen, ze blijft de vrouw van mijn dromen (nvdr: verdere details werden voor de gevoelige lezertjes gecensureerd). En wat het allemaal nog eens zo mooi maakt, ik ving het gerucht op dat Cactus met Lamb een serieus 'batje' deed. Omdat ze hier twee jaar geleden zo genoten hebben van hun reünie zou er een serieuze solden aan hun prijskaartje verbonden zijn.

Wat soms vergeten wordt is dat Cactus door de jaren heen een enorme machine geworden is. Overal val je hier over de vrijwilligers die er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de alles hier gesmeerd verloopt. Terwijl de kleintjes met hun teddy veilig onder hun fluwijntje liggen te ronken werken zij zich voor jullie uit de naad zodat ook vandaag weer één feest kan worden. Bedank ze met een innemende glimlach, een welgemeende knuffel, een Haiku of een bosje bloemen. Ze verdienen het!

Vandaag is ons parkje al vroeg gevuld met een menigte muziekliefhebbers met rode piepoogjes.Ondertussen is de liefde hier intergalactisch aanwezig: wat een schatje is die Lara Chedraoui toch!

Ook vandaag een bakje vol lekkers:

De ideale katermuziek wordt geserveerd door Junip. José Gonzales (herinner jezijn bloedmooie versie van 'Heartbeats' van The Knife) keerde na het grote solo-succes terug naar zijn eigen bandje. Respect!

Altijd leuk om iets totaal nieuws te ontdekken. Dit jaar zijn de nobele onbekenden Staff Benda Bilili. Iemand beweerde dat het een kindergroepje was. Blijkt dat een bezoekje aan een Pearl winkel wel nuttig zou kunnen zijn voor deze muziekkenner, het gaat om een groep van Congolese muzikanten en ex-kindsoldaten. Ze vervloeken in hun nummers hun krukken en hun rolstoelen, maar doen dit zo opzwepend dat ze er bijna uitspringen!

Jammer genoeg geen BOB-sleutels voor de nuchtere chauffeurs van dienst. Joan as Policewoman beperkt haar verbale proces (doordenkertje) tot het podium. Met haar magistrale single 'The Magic' en haar laatste worp 'The Deep Field' maakt ze van de politie terecht uw vriend!

Gelukkig gen dresscode voor het optreden van Gentleman. Het zou me niet verwonderen als de jeugd massaal naar de eerste rijen komen afgezakt voor hem. Dreadlocks en hier en daar een verdachte Herbes de Provencegeurtje zijn de gepaste additieven voor zijn reggae-stoofpotje.

Iron and Wine zorgen daarna voor kabbelende beekjes, diepgroene oerbossen en schuchtere hertenkalfjes. Of toch niet? Hun laatste CD zou een stuk meer Iron bevatten. Vroeger ook al fantastisch samen gewerkt met Calexico. Ontdekken!

Mijn thuisfront komt hier vandaag vooral voor Arsenal. Toch wel gek, net wanner je denkt dat hun formule stilletjesaan uitgemolken is, komen ze terug met een ijzersterk album Lokemo en zijn ze populairder dan ooit. Ze sloten magistraal af op Rock Werchter met een 'fenomenaal feestje' (****Humo). Zet alvast je hoedje op want dit wordt de topper van vandaag!

Maar Cactus durft. Na de passage van Arsenal kiezen voor een band als het Schotse Mogwaï. Net wanneer iedereen met vermoeide kuiten naar de bar strompelt krijgen ze dit muzikale stanleymes in de rug geplant. Mogwaï, een googlete leert ons dat hun naam in het kantonees 'duivel, fantoom, slechte geest' betekent. Zonder twijfel maken ze hun naam hier vanavond meer dan waar. Een vriend verwittigde mij voor het laatste nummer. Naar oude Schotse traditie zetten ze alles op 10 voor ze vertrekken. Jullie zijn verwittigd!

Tekst: Kris Logghe <% showSfeerHeader_2 showCommunity showFooter %>