<% name="nieuws" showHeaderA showHeaderB showHeaderC %>
<% showSfeerHeader %>
08.07 KT Tunstall | Stijlvolle Sjamaan met poprock-bezwering
Toegegeven, KT staat er! Niet alleen gezegend met een dijk van een stem maar daarnaast ook energiek, enthousiast en vol overgave brengt ze het - vooral vrouwelijke - publiek in vervoering. Met haar dromenvanger in haar haren en een groot spandoek waarin ze in haar 'tiger suit' poseert (niet toevallig ook de titel van haar laatste album) meet de Schotse zich de présence van van een sjamaan aan. Dankzij de goed door de set verspreide hits en spontane bindteksten lukt het ook vrij goed om de lont aan de menigte te steken. Meestal doet ze dat met hulp van haar begeleidingsband waarin haar man drumt, maar af en toe ook solo met haar loop pedal, nummers die daardoor nog beter blijven plakken getuige het intieme 'Other Side Of The World'. 'Black Horse' and 'The Cherry Tree', nog steeds een beetje het vreemde eendje in de bijt van haar repertoire, blijft toch de staalkaart per excellence van KT's vocale kunnen. Het toont dat ze net wat meer in haar mars heeft dan het doorsnee poprock-prinsesje, een kaart die ze op de laatste albums spijtig genoeg meer en meer trekt.

Niet dat het het publiek daarom maalt, integendeel. De ooh-ooh-ooh's, de aah-aah-aah's en de yeah-yeah-yeah's die door het concert verweven zitten worden gretig meegebruld. Tijdens live-bommetjes als 'Come On Get In', 'Saving My Face' en 'Push That Knot Away' krijgt ze meer dan eens verder dan de eerste rijen ook de handen in beweging en er mag zelfs af en toe eens ge'bounce't worden in ‘mother nature's nightclub', een mooie metafoor voor de prachtige setting waarin ze speelt. Vlak voor het laatste nummer trouwens nog eens expliciete complimenten voor het festival zelf en dan als orgelpunt haar grootste hit, 'Suddenly I See'.

De vele lachende gezichten in de menigte verraden een gelukte bezwering van het kleine meisje met de veel te grote gitaar!

Tekst: Bram De Meyer
Foto's: Anneleen Bouttery | Inge Kinnet
<% showSfeerHeader_2 showCommunity showFooter %>