<% name="nieuws" showHeaderA showHeaderB showHeaderC %>
<% showSfeerHeader %>
09.07 Sfeer en zoveel meer. Een vooruitblik op de acht gangenmenu van vandaag!
Bryan Ferry werd onder zijn persoonlijk handdoekje afgevoerd naar zijn persoonlijke masseuse onder begeleiding van zijn 5 persoonlijke managers en bodyguards. Wat een persoonlijkheid!

Het is een nat voorspel geweest deze morgen, maar na dit ongepast interludium is het terug ideaal festivalweer. Meer zonnebrillen vandaag, of is dat enkel om die wallen en rode ogen te verbergen. Afijn dat hoort erbij!

Fool's Gold (die met die happy single 'Surprise Hotel') zal de onschuldige vroege gasten garantie richting cocktailbar drijven.

Dit jaar opvallend veel bis en trisnummers, hier en daar hoor je zelfs enige vorm van protest, maar gelukkig komt het nog niet tot reguliere straatgevechten. Keziah Jones is één van die bisnummers, maar ik dank God en al zijn bisschoppen (euh ... schrap die laatsten toch maar) dat Mr Blufunk himself vanuit het verre Nigeria naar ons kikkerland komt afgezakt. Alle gitaarscholen op de eerste rij en oogjes wijd open voor Keziah Jones.

De koude oorlog is al een tijdje achter de rug, maar toch mooi dat er kindjes van gekomen zijn. Twee jaar geleden zat ik hier in mijn journalistenstulpje te priegelen terwijl The Cold War Kids het kot afbraken. Dit jaar heb ik een plaats op de eerste rij gereserveerd, afgeplakt en territoriaal afgebakend.

Daarna zwaaien de poorten van de hemel pas helemaal open ... hoewel. Janelle Monáe kan evengoed aan het werk bij de concurrentie. Een zwarte dansparel van wie ik hoorde dat ze een hele batterij speelgoed mee zal brengen om haar gekke muziek aan de man te brengen. Zeker een hoogtepunt vanmiddag!

Geen woorden voor Triggerfinger. Wie die gasten nu nog niet kent mag voor mijn part met de rest van de familie Robinson terug naar zijn. GGGGGGRRRRRROOOOOOOCK!

Lyle Lovett doet zijn best om de overlevenden van die wervelstorm te reanimeren, maar met zijn bagage (netjes verdeeld over 13 muilezels) lukt het deze clowneske cowboy zeker. Sit back and enjoy!

Zaterdagavond sluit af in vrouwelijke schoonheid. No hard feelings Alex Callier, maar blijf toch maar een beetje buiten de spotlights vanavond zodat we tenvolle kunnen genieten van je nieuwe muse. Hooverphonic zelf nog niet aan het werk gezien, maar wel enorm genoten van hun 'poulain'-optreden op Studio Brussel. Surprise us Noëmie!

Twee jaar geleden waren ze nog het gesmaakte voorprogramma van de 'white-assed father of soul' Jamie Lidell, maar dit jaar staan ze zelf on top. Lamb slaagt er vanavond zeker in om zelfs de grootste toogplakker stil te krijgen. Alsof ze nog niet genoeg goud in hun sjakosj hebben komen ze hier met hun fantastische nieuwe pronken. Muziek voor al je zintuigen!

Tekst: Kris Logghe
Foto's: Inge Kinnet | Fien Cools
<% showSfeerHeader_2 showCommunity showFooter %>