Meteen naar de inhoud

U bekijkt nu de archiefsite van Cactusfestival 2022.

blackwave.

— b

  • zondag 10 juli

16:40

    Facebook
    Twitter
    WhatsApp
    blackwave copyright Daniil Lavrovski
    © Foto: Daniil Lavrovski

    blackwave., het project van producer Willem Ardui en rapper Jay Walker, kijkt met frisse blik naar de soulvolle hiphop van de jaren ’90, het gouden decennium van het genre waarin legendes als Mos Def, Black Star, The Roots en The Pharcyde rapten over boom-bap beats en hun samples plukten uit soul, funk en jazz. Door die sound te injecteren met een flinke dosis pop en neo-soul maakte blackwave. ze klaar voor het nieuwe millennium, opgeblonken en fonkelend in het nieuw.

    Monsterhit ‘Elusive’ introduceerde blackwave. bij het brede publiek. Meerdere nummer 1 hits, MIA-nominaties en tv-optredens later is de ster van blackwave. enkel maar verder gerezen. Hun debuutalbum ‘ARE WE STILL DREAMING?’, met bijdrages van Winston Surfshirt, Pell, Benny Sings en Caleborate, getuigt van internationale klasse.

    In 2020 trokken Ardui en Walker naar LA om daar met blackwave. aan een nieuw project te beginnen. Eerste singles ‘Recluse’ en ‘Good Day’ bewijzen dat er zelfs nog groeimarge zit op hun ondertussen al indrukwekkende repertoire. Een liveshow van blackwave. is daarenboven steevast een muzikaal spektakel met hun ijzersterke band als kerst op de taart.