Live bands in een apart stukje Brugs patrimonium

MAANDAG 1 AUGUSTUS
KINGS O/T BONGO
Break Café, Ravage, Ma Rica Rock, Bras - 't Zand
Fijn onderonsje van een paar Hollandse topbands die hun inspiratie loslieten op de muziek van Manu Chao en populaire latin, reggae, ska en salsa songs. Aanstekelijk en uiterst dansbaar!

ORCHESTRE INTERNATIONAL DE VETEX
Lokkedize - Korte Vulderstraat
Deze feestelijk marcherende fanfare verblijdde half België en Frankrijk al met hun bonte mix van Oost-Europese zigeunermuziek, Franse chansons, marsen en polka's. Klaar om ook uw hart te ontvoeren!

BACASTI KARMA
Foyer Stadsschouwburg - Vlamingstraat
Deze jazz fusion band brengt een heel eigen hulde aan het repertoire van The Dave Weckl Band, Mike Stern, Steve Lukather & Los Lobotomy's en echte klassiekers als Duke Ellington en Miles Davis.

ME AND MR RICHE$$
't Visioen - Katelijnestraat
Heet stomende chili pepermix van funk, rock, hip-hop en metal met garantiebewijs voor een energieke live ervaring! Tevreden of geld terug.

WRONG 'EM BOYO
Bauhaus - Langestraat
Opzwepende klezmer-, punk-, ska- en zigeunerfanfare. Staan bovenaan in hun woordenboek: party, ritme en ritme. Vertaald klinkt dat als 'activist music for activist people'.


DINSDAG 2 AUGUSTUS
DUO GÖZE
De Patio - Vlamingstraat
Gezellig Onderuit Zonder Elektriek (GÖZE voor de vrienden) is een akoestisch duo gevormd door accordeonist en parttime doedelist Wim Claeys en briljant gitarist Maarten Decombel. De ideale biotoop voor dit balorkest is die van bruine kroegen of, beter nog, uw huiskamer. Of die van de Patio.

SHAMEBOY + SENOR TORPEDO
De Republiek - St-Jakobstraat
Shameboy is het gloednieuwe project van Buscemi-drummer Luuk Cox en Discobar Galaxie whizzkid dj Bobby Ewing. Droppen electronicabommen van groot kaliber en worden nu al genoemd als dé revelatie van 2005.
Senor Torpedo produceert comfortabele latin house met tripjes richting lounge, swingende grooves en dance. Met live instrumenten en een fantastisch gestemde leading lady pakken ze deze klinkende kroeg warm in.

SWEET COFFEE
The Top - St-Salvatorskoorstraat

THE VIOLENT HUSBANDS
De Snuffel - Ezelstraat
Met twee gitaren en een contrabas teisterden deze drie eerst de Brugse straten met hun mariachi blues pop. Hun cabareteske show, hilarische teksten en bizar instrumentarium zorgden voor een uitstekende live reputatie en een stomende tournee tot ver buiten hometown Brugge.

LONG TALL DANNY'S BLUESCOMBO
Barabass - St-Clarastraat
Onvervalste blues die hun mosterd halen bij de rauwe chicagoblues uit de fifties, aangedikt met flink wat country, jazz, soul en funk en met een vette knipoog naar Muddy Waters, John Lee Hooker en Elmore James!

CAJUN MOON
Joey's - Zilverpand
Met de rauwe stem van Stevie (Joey's) in aanslag gooit deze Brugse band hoge ogen met covers uit de klassieke singer-songwritertrommel: Randy Newman, Paul Simon, Leonard Cohen ... Sfeer zonder pretentie!

FIESTA LATINO
't Putje - ‘t Zand
Deze kroegen geven de zomer het voordeel van de twijfel en bouwen een stomend feestje! Samba, salsa en merengue!