KLINKERS 2007
EEN CULTURELE ZOMERHAPPENING IN DE HISTORISCHE BINNENSTAD VAN BRUGGE
Het stadsfestival KLINKERS kleurt dit jaar tussen 28 juli en 11 augustus voor de dertiende keer fijntjes de skyline van de Brugse binnenstad bij. Twee weken lang vullen verrassende geluiden uit de schatkamers van de mondiale muziekscène de Burg en andere binnen- en buitenkantjes van de stad. Een festivalgebeuren dat op diverse niveaus voelbaar is in de zomerse atmosfeer die Brugge uitademt.

Verrassend!
Een zomerse en kosmopolitische festivalhappening, telkens weer op zoek naar revelaties uit de mondiale muziekscène: van passionele Spaanse flamenco of Cubaanse son over Oost-Europese balkan beats en Argentijnse elektrotango tot funk uit de Big Apple of Belgische én Nederlandse rock.

Buiten!
KLINKERS lokt een groot deel van haar groepen weg uit de binnenbiotoop van gereputeerde concertzalen en laat ze op de Burg en het binnenplein van Gruuthuse, srpekende historische plekken, de uitdaging aangaan met een breder buitenpubliek.

Gratis!
Een woord dat op een groot deel van het KLINKERS-programma slaat. Met uitzondering van de KLINKERS INTIEM-concerten, die omwille van de beperkte capaciteit én hun intieme karakter betaalconcerten zijn, is het festival volledig gratis toegankelijk.

Exclusief!
Onder meer BAJOFONDO TANGO CLUB, ELIADES OCHOA, JUAN CARLOS CACERES, MARIA JUNCAL en JUAN PENA DORANTES halen we voor een exclusief zomerconcert naar Brugge.

Klinkers Intiem!
Vier unieke en exclusieve zomerconcerten die putten uit erg rijke muzikale tradities. ELIADES OCHOA (1 aug), één van de enige nog levende authentieke leden van Buena Vista Social Club, staat garant voor een avond Cubaanse son met wereldklasse.

JUAN CARLOS CACERES (2 aug), zowat het Argentijnse equivalent van Paolo Conte, presenteert op KLINKERS zijn nieuwe cd 'Utopia', een intrigerend werkstuk, doorbloed met tango, milonga, candombe en murga, populaire genres op het kruispunt van de Afro-Europese fusie. Een Belgische première.

Met de laatste twee KLINKERS INTIEM-concerten plaatsen we een focus op de hedendaagse flamenco-scene. De Sevillaanse virtuoze flamencopianist DAVID PEÑA DORANTES (8 aug)komt samen met z'n kwartet naar KLINKERS voor een ongetwijfeld beklijvend concert op het kruispunt van flamenco en jazz. Een Belgische première.

Een dag later is sterdanseres MARIA JUNCAL (9 aug), de absolute sensatie aan het hedendaagse flamencofirmament, te gast met haar programma 'Destemplao'. Opnieuw een Belgische première.

Klinkende Kroegen!
KLINKENDE KROEGEN laat het publiek concertgewijs kennis maken met een aantal typerende kroegen, die ieder op hun manier, deel uitmaken van het Brugse patrimonium.