KLINKERS 2008
EEN CULTURELE ZOMERHAPPENING IN DE HISTORISCHE BINNENSTAD VAN BRUGGE
Klinkers! Hét stadsfestival dat na 14 edities behoorlijk vertrouwd klinkt, maar toch telkens opnieuw weet te verrassen. Met nieuwe muziekjes. Hartverwarmende charme. Uitgelaten jonge wolven. Grote helden en wereldverbeteraars. Mondiale en oorverwarmende geluiden gepresenteerd in een historisch en kosmopolitisch kader. Een sfeerfestival dat het publiek op sleeptouw neemt langs een zinderend én hartverwarmend muzikaal parcours.

'Klinkers Intiem' handelt in vaste waarden als tango, flamenco en klezmer, maar beschikt over voldoende venijn om u ook binnen deze grenzen vernieuwende geluiden te laten horen. Een intieme, exclusieve en daarom ook betalende variant van Klinkers, op het binnenplein van Gruuthuse.

Ook buitenbeentjes 'Klinkende Kroegen' en de openluchtbioscoop eisen hun vertrouwde plekjes op. 'Klinkende Kroegen' nestelt zich in tal van Brugse cafés, de openluchtbioscoop in het Astridpark.

Afsluiten doen we ook dit jaar in onvervalste stijl met de zevende editie van Benenwerk – 'Ballroom Brugeoise'. Met elf podia, verspreid over de binnenstad, blíjft dit groot gratis dansfeest de grootste dansvloer van Vlaanderen. Vaste waarden in een onbeschaamde flirt met fonkelende nieuwigheden! Een zwoele tango als voorwendsel tot een passionele omstrengeling met een bekoorlijk medemens, een hitsig-repetitieve dancebeat als drugvrije trip richting aards paradijs, esthetisch verantwoorde lindy hop als excursie naar lang vervlogen sentiment? Iedereen maakt deze Ballroom Brugeoise nog steeds tot de zijne!