KLINKERS injecteert de Brugse zomer met een stevige ťn verrassende brok cultuur die je als bezoeker grotendeels gratis kan meemaken.

Tijdens de gratis BURGCONCERTEN wisselen vaderlandse helden als DAAN en FLIP KOWLIER af met concerten van zuiderse ťn feestelijke bands als de legendarische AFRO-CUBAN ALL STARS en OJOS DE BRUJO. In het kader van de 'Ethias-sessions' presenteren we ook GRUPO FANTASMA, BAI KAMARA & BAND, SUPERLIJM en MERDAN TAPLAK ORKESTAR. Met dit nieuwe initiatief i.s.m. Ethias Verzekering willen we deze 4 minder bekende, maar wel kwalitatieve acts bij een breder publiek introduceren.

Binnen de concertreeks KLINKERS INTIEM presenteren we, op het binnenplein van Gruuthuse, vier atmosferische concerten die wortelen binnen grote muzikale tradities als fado, tango en flamenco.

In het Astridpark organiseert Het Entrepot het gratis zomerfestival VAMA VECHE: een uitdagend aanbod aan concerten, expo, spel en vermaak. Comedyshows.be presenteert met KLINKERS COMEDY een combinatie van nieuw en gevestigd comedytalent. Op zondag 8 augustus organiseert Brugge Plus in het Astridpark KLINKERS FOR KIDS: een goed gevulde familiedag met stukjes theater, verhalen en circus in de openlucht. Uiteraard ontbreken ook de OPENLUCHTBIOSCOOP en KLINKENDE KROEGEN niet op deze XL-editie!

Afsluiten doen we ook dit jaar in onvervalste stijl met de 9de editie van BENENWERK 'BALLROOM BRUGEOISE' op zaterdag 14 augustus. Met tien podia, verspreid over de binnenstad, blijft dit groot gratis dansfeest zowat de grootste dansvloer van Vlaanderen.