NIEUWS11.08 x LA TRUCO FLAMENCO DANCE COMPANY IN DE STADSSCHOUWBURG!
Wegens slecht weersverwachting zal het concert van La Truco FLAMENCO DANCE COMPANY i.h.k.v. Klinkers Intiem deze avond doorgaan in de Stadsschouwburg van Brugge. Aanvang concert: 21u30!

09.08 x MOR KARBASI
IN DE STADSSCHOUWBURG!

Het concert van Mor Karbasi van vanavond gaat, omwille van de verwachte lage buitentemperatuur, uiteindelijk door in de Stadsschouwburg van Brugge. Aanvang concert: 21u30!08.08 x FOTO'S + REVIEW MAYRA ANDRADE
De Franse website Scènes du Nord zorgde voor een review en foto's van het Klinkers Intiem-concert van Mayra Andrade op 4 augustus.

www.scenesdunord.fr

03.08 x KLINKERS INTIEM: MAYRA ANDRADE IN DE STADSSCHOUWBURG!
Vanavond wordt regen voorspeld, daarom zal het concert van MAYRA ANDRADE i.h.k.v. Klinkers Intiem doorgaan in de Stadsschouwburg (Vlamingstraat 29).

29.07 x Benenwerk:
Ghetto Priest vervangt MC Ras Tweed bij Kiril!

Een wijziging in de line up van Benenwerk: MC Ras Tweed komt niet mee met Kiril (Milky Way Stage – Burg), maar wordt waardig vervangen door Ghetto Priest! Ghetto Priest liet voor het eerst van zich horen in de jaren '90 als lid van African Head Charge. Daarnaast speelde hij ook mee met Asian Dub Foundation, Little Axe, Sinéad O'Connor en Adrian Sherwood (On-U-Sound). Ook in deze bezetting staan Kiril en zijn live band garant voor uitbundige wereldbeats!

www.benenwerk.be25.07 x Ialma live in Zanzibar!
Op zondag 31 juli zijn in Zanzibar (Klara) live opnames van Ialma te horen. Tussen 18 en 20u afstemmen op Klara! Ialma zal te horen zijn in het laatste half uur van de uitzending. De Brussels-Galicische dames van Ialma spelen vijf dagen later in op de Burg in Brugge, als support van de Spaanse Amparo Sanchez.

Meer info vind je hier!20.07 x Nieuw werk The Selecter!
In september brengt The Selecter 'Made In Britain' uit, met daarop 10 nieuwe tracks van deze legendarische 2-tone band. Een voorproefje krijg je in de vorm van alvast twee singles. 'Back To Black' werd geleend van Amy Winehouse en werd vakkundig ge-'selecterized' in hun onnavolgbare stijl. Tweede single 'Big In The Body – Small In The Mind' is een welgemikte sneer naar fascisten allerhande.

Check de clips hier:

28.06 x Sergent Garcia versus de windmolens!
De Standaard interviewde Sergent Garcia naar aanleiding van zijn nieuwe album 'Una Y Otra Vez'. Sergent (Bruno) Garcia profileerde zich andermaal als 'een fervent propagandist van de door sommigen nu al failliet verklaarde multiculturele samenleving.'

Uit het interview:

'Ik vind dat een artiest zijn bekendheid moet gebruiken om wantoestanden onder de aandacht te brengen. Het is misschien een druppel op een hete plaat, maar dat ontslaat je niet van je verantwoordelijkheid. Mijn muziek is op zich al een boodschap van openheid en verdraagzaamheid.'

'We moéten blijven strijden, ook al lijk je soms tegen windmolens te vechten. Het enige alternatief is punk, no future. Maar die fase ben ik al lang gepasseerd. Ik probeer zaden te planten, zoals The Clash destijds bij mij heeft gedaan.'


Lees het volledige interview hier!

07.06 x Voorverkoop tickets Klinkers Intiem!
De voorverkoop voor de concerten in de reeks van Klinkers Intiem is gestart! Meer info en een overzicht van de voorverkooppunten vindt u hier!14.06 x Sarah Ferri artist in residence in AB!
Sarah Ferri wordt in het najaar een van de artiesten die in de AB mogen resideren. Met dit project wil de AB opkomend en veelbelovend talent een extra duwtje in de rug geven. Dit jaar gaan ze graag in zee met Sarah Ferri, Drums Are For Parades en Jan Swerts.

'Sarah Ferri speelde vorig jaar een indrukwekkende set op een Broodje Brussel-concert in The Music Village van de AB. Een sterke persoonlijkheid, charme à volonté, waarachtigheid, optimisme, talent, een fantastische stem en een Italiaans-Gentse attitude: bescheiden en sprankelend tegelijk!' aldus de AB.

Check hier haar aanstekelijke AB-sessie, omringd door een straffe band zingt ze overtuigd 'I am on my own and I am feeling fine' op een bedje van swing jazz.

Dezer dagen vertoeft Sarah in de studio om haar debuutplaat op te nemen in het gezelschap van Koen Gisen (An Pierlé & White Velvet). Sarah Ferri speelde al opvallende supportacts voor o.a. Caro Emerald, Simply Red en Jools Holland en staat op 6 augustus ook op Klinkers, samen met Sergent Garcia.

03.06 x 10 jaar IALMA!
De vijf Brussels-Galicische meiden van Ialma werden zonet genomineerd voor de Belgische 'Octaves' Awards 2011 in de categorie 'wereldmuziek'. Tussen 6 en 10 juni is Ialma live te gast in het RTBF tv-programma '50° Nord'. Ialma vierde onlangs zijn tiende verjaardag met de release van een nieuw album, 'Simbiose'.03.06 x 20 jaar ZAP MAMA!
Zap Mama wordt dit jaar 20! Naar aanleiding van die verjaardag hebben ze heel wat in petto. Wat precies houden ze nog even geheim. Benieuwd?
Schrijf je hier in op hun nieuwsbrief.

03.06 x Nieuw album SERGENT GARCIA!
Vijf jaar liet de ambassadeur van de sunny beats ons op een nieuw album wachten. Maar het is er! 'Una Y Otra Vez' (Time And Time Again) mixt salsa, reggae, ska en dancehall met een onvervalste punk attitude. Voor dit zesde album trok de Franse uitvinder van de salsamuffin naar Colombia's zinderende elektro-tropische muziekscene. Hij werkte er samen met o.a. Erica Muñoz, één van de vocalistes van Sidestepper (eerder op Klinkers te gast).
Check hier de clip van 'Yo Soy Salsamuffin'!

03.06 x Nieuwe clip AMPARO SANCHEZ
Check hier de clip bij 'Turista Accidental' van Amparo Sanchez. Ze nam het filmpje op in 2010 in Tucson, Arizona (waar ze samen met Joey Burns en John Convertino van Calexico een deel van haar solodebuut opnam).
Bekijk het hier!

KLINKERS PARCOURS


KLINKERS tunet je zomer! Tussen 29 juli en 13 augustus verwarmen stevige en verrassende geluiden de Brugse atmosfeer. KLINKERS wordt zo opnieuw een synoniem voor een feestelijk en avontuurlijk parcours door de binnenstad, dat je als bezoeker grotendeels gratis kan meemaken.