NIEUWS09.08 x 'KLINKERS INTIEM' • Spain gaat zoals gepland door in Gruuthuse!
09.08 x METRO INTERVIEWT SPAIN

Vandaag komt SPAIN naar Klinkers Intiem in Brugge om er het nieuwe album 'The Soul Of Spain' voor te stellen. Naar aanleiding van het concert sprak Metro met zanger, bassist en componist Josh Haden.

Josh Haden over de lange stilte voor het verschijnen van 'The Soul Of Spain':

'Ik vind dat ik enkel naar buiten moet komen wanneer ik echt iets te zeggen heb. Toen Spain in 2003 splitte, had ik het gevoel dat het verhaal verteld was en dan hoef je het publiek niet langer te vervelen. Zo'n vijf jaar geleden begon het Spain-gevoel opnieuw te knagen en ben ik terug beginnen schrijven.'

Lees hier het volledige interview!
08.08 x 'KLINKERS INTIEM' • Gavin Friday vanavond in de Stadsschouwburg!

Wegens de onzekere weersvoorspellingen in combi met kille avondtemperaturen en een hoge luchtvochtigheid gaat het concert van Gavin Friday deze avond door in de Stadsschouwburg. Deuren gaan open om 20u30, het concert start om 21u30 stipt.
07.08 x GAVIN FRIDAY @ RIVIERENHOF: DE REVIEWS!

Vorige week ging GAVIN FRIDAY zich opwarmen voor KLINKERS in het Openluchttheater Rivierenhof. De Morgen en Knack Focus waren erbij en zagen dat het goed was. Check de reviews hier!

DE MORGEN
'Gavin en zijn band stonden scherp: 'Caucasian Walk' en 'Where'd Ya Go? Gone' denderden onverbiddelijk door de boxen. 'Caruso' en 'Apologia' schoten heen en weer tussen cabaret en postpunk terwijl Friday moeiteloos overschakelde van croonen en fluisteren naar operettezang.' Lees hier de volledige review

KNACK FOCUS
'Zelf waren we niet zo wild van 'catholic', zijn jongste worp die volgde na zestien jaar stilte, maar live bleken 'Where'd Ya Go? Gone' en 'Perfume', waarin de celliste van jetje gaf, wél te overtuigen. Niettemin moesten we voor de piekmomenten verder terug in de tijd: het van Brel geleende 'Next', dat laveerde tussen punk en cabaret, het gedeeltelijk door een megafoon gezongen 'Caruso', het door T. Rex geïnspireerde 'King Of Trash' en, vooral, enkele parels uit zijn beste plaat, 'Each Man Kills The Thing He Loves'. Zowel de ballad 'Apologia' als het met bluesy gitaarwerk versierde 'Another Blow On The Bruise' bezorgden je een serieuze krop in de keel.' Lees hier de volledige review
02.08 x GAVIN FRIDAY TE GAST IN LAATSTE SHOW

In het voorjaar was Gavin Friday te gast in De Laatste Show. Hij had het over zijn katholieke achtergrond, The Virgin Prunes, Bono, zweten en de punk in Jacques Brel. Als afsluiter speelt hij 'Au Suivant'/'Next' van Jacques Brel. Woensdag op Klinkers Intiem!


02.08 x 'KLINKERS INTIEM' • MANUEL LINAN Y SU GRUPO FLAMENCO VANAVOND IN STADSSCHOUWBURG

Voor vanavond wordt zwaarbewolkt weer voorspeld met mogelijks regen- en onweersbuien. Het concert van Manuel Linan wordt als gevolg hiervan verplaatst naar de Stadsschouwburg. Deuren gaan open om 20u30, het concert start om 21u30 stipt.

Er zijn nog tickets beschikbaar aan de avondkassa (vanaf 19u30).
31.07 x THE SCABS SING FOR THE CLIMATE!

Samen met Stef Kamil Carlens zongen The Scabs in Villa Vanthilt voor het klimaat. Kom meezingen in Brugge op zondag 23 september. Alle info op www.singfortheclimate.com!


30.07 x NIEUW ALBUM SPAIN: THE SOUL OF SPAIN

Op 9 augustus viert Klinkers de terugkeer van Spain (I.h.k.v. 'Klinkers Intiem')! Hun nieuwe album 'The Soul Of Spain' kreeg van RifRaf alvast de nodige lofbetuigingen:

'Verrassing van het jaar. Nadat Josh Haden in 2000 zijn groep Spain, na amper 3 platen, op non-actief zette, neemt hij de draad terug op waar hij hem 12 jaar geleden achter liet. 'The Soul Of Spain' is weerom een uitmuntende portie slowcore. Lome gitaren, schuifelende drums en stemmige streepjes orgel waren samen met Hadens hese gemompel de vertrouwde ingrediënten van Spain.

De nieuwe gitarist weet subtiele en niet eerder gehoorde gitaarmelodieën doorheen de songs te weven. Ook nieuw op deze plaat zijn de uptempo songs 'Because Your Love' en 'Miracle Man' die een bijzonder potige Spain laten horen. Spain heeft zichzelf daarmee nog een keer uitgevonden en dat maakt van 'The Soul Of Spain' niet alleen een heel afwisselende plaat maar misschien wel de comeback van het jaar!'
- RifRaf
30.07 x BABYLON CIRCUS LIVE@KLINKERS 2012


© Jean-Pierre Van Loocke


27.07 x MY SWEET CANARY OPENT WOMEX 2012

My Sweet Canary mag WOMEX 2012 (World Music Expo) in Thessaloniki openen met hun tribuut aan het leven van rebetikozangeres Roza Eskenazi. Woensdag gaat het project in Belgische première tijdens Klinkers Brugge! Lees meer!
25.07 x BABYLON CIRCUS CLIP

Brugge loves Babylon Circus! De band stak Brugge al zes keer moeiteloos in zijn achterzak, vrijdag mogen ze Klinkers Brugge aftrappen. Opwarmen kan met deze clip!


24.07 x MARCO Z LIVE OP BOOMTOWN

Vorige week schopte Marco Z Boomtown in gang. Volgende vrijdag mag hij opwarmen voor The Scabs!


23.07 x LA BOUTIQUE FANTASTIQUE ZET DE MELKWEG OP Z'N KOP!

La Boutique Fantastique zette onlangs De Melkweg op zijn kop. Vrijdag openen ze Klinkers Brugge! We dweilen alvast de straatstenen voor deze fijne band!


19.07 x JUNGLE BY NIGHT IN DE STUDIO

Jungle By Night bracht zonet drie dolle dagen door met THE GASLAMP KILLER in de Red Bull Studio's. Volgende zaterdag openen ze voor Lady Linn & Her Magnificent Seven op Klinkers!

02.07 x HYPNOTIC BRASS ENSEMBLE SCHITTERT OP COULEUR CAFÉ!!

Hypnotic Brass Ensemble stond begin juli op Couleur Café en brachten de redding voor de laatste dag:

'Het enige échte hoogtepunt op Couleur Café zondag was het negenkoppige Hypnotic Brass Ensemble, acht koperblazers en een drummer uit Chicago. (...) Hypnotic Brass Ensemble mag dan al een soort fanfare zijn, ze opereert duidelijk in de 21ste eeuw!' Lees meer!

24.05 x PROGRAMMA KLINKERS VOLLEDIG!

KLINKERS tunet dit jaar tussen 27 juli en 11 augustus opnieuw je zomer met stevige en verrassende geluiden in de Brugse atmosfeer.

Gratis openluchtconcerten van o.a. Babylon Circus, The Scabs en José James, vier atmosferische concerten in de reeks 'Klinkers Intiem', de Ethias Sessions met vier veelbelovende, te ontdekken bands.

Maar ook het gratis zomerfestival Vama Veche, Klinkers Comedy met o.a. een try-out van de nieuwe show van Wim Helsen, een familiedag in het Astridpark met 'Klinkers for Kids', openluchtbioscoop en live bands in een apart stukje Brugge met 'Klinkende Kroegen'.

Afsluiten doen we uiteraard met Benenwerk 'Ballroom Brugeoise'. Dit jaar met o.a. Discobar Galaxie, Gilles Peterson, Lefto, Brassroots, Manteca, Radio Modern ...

Klik hier voor het volledige programma!

04.05 x Programma Klinkers Comedy online!

De try out van Wim Helsens nieuwe show 'Spijtig spijtig spijtig'? ... Alles is mogelijk op Klinkers Comedy! Verder nog: Kamagurka, Brugse Comedy avond (David Galle, Bart Van Tieghem en De Mugge Van Brugge) en Bart Cannaerts!

17.04 x Nieuwe Klinkers concerten bevestigd!
Binnen de concertreeks 'KLINKERS INTIEM' kondigden we eerder GAVIN FRIDAY aan. Daar voegen we nu graag de Amerikaanse slowcoreband SPAIN aan toe. In de reeks gratis burgconcerten tijdens Klinkers kunnen we u alvast de future sound of jazz van JOSÉ JAMES bevestigen, samen met Belgium's finest rock band THE SCABS en de poppy swing jazz van LADY LINN!29.03 x GAVIN FRIDAY op KLINKERS 2012!

Excentriek, flamboyant, Dubliner én artistiek erfgenaam van Oscar Wilde, Jacques Brel en Marc Bolan. Friday begon zijn carrière in de jaren '70 als zanger van de experimentele new wave band Virgin Prunes. Die band was een wild schoppende uitloper van het vriendenclubje Lypton Village dat later ook U2 voortbracht (Bono en Gavin Friday zijn trouwens nog steeds goeie vrienden).

In 1987 koos Friday liever het solopad. Samen met o.a. Maurice 'The Man' Seezer leverde hij drie ijzersterke albums af en bouwde gestaag aan een indrukwekkende reputatie als live performer, innemend, intens en cabaretesk. Zijn artistieke wellust doste hij op met een controversieel kleedje. Die reputatie blijft zelfs na zestien jaar stilte kaarsrecht overeind: zijn vierde studioalbum 'catholic' werd alom enthousiast onthaald en zijn eerste comebackconcerten verkochten uit in een vingerknip. Friday zat trouwens nooit echt stil, maar gaf zijn andere talenten de nodige aandacht. Hij schilderde, acteerde, schreef, maakte soundtracks, theater ... en lag een jaar lang door rugpijn plat.

Op zijn nieuwe album 'catholic' (met kleine 'c') bezingt Friday liefde en dood. Of, zoals hij het zelf zo schoon verwoordt: 'dit is een plaat over ontwaken uit een diepe slaap, loslaten en in het reine komen met verlies. En ergens in het midden daarvan vind je vonken van liefde, geluk en romantiek.'

KLINKERS COMMUNITY