<% name="over_klinkers" showHeader %>

KLINKERS tunet je zomer! Tussen 27 juli en 11 augustus verwarmen stevige en verrassende geluiden de Brugse atmosfeer. KLINKERS wordt zo opnieuw een synoniem voor een feestelijk en avontuurlijk parcours door de binnenstad, dat je als bezoeker grotendeels gratis kan meemaken.

Op het Burgplein presenteren we een aantal grotere én gratis openluchtconcerten van o.a. Babylon Circus, The Scabs, José James en vier te ontdekken nieuwkomers die deel uitmaken van de Ethias Sessions!

Het stemmige binnenplein van het Gruuthusemuseum vormt opnieuw het decor voor 'KLINKERS INTIEM', de concertreeks bestaande uit vier atmosferische concerten, die gepresenteerd worden voor een zittend publiek. De reeks opent met de Belgische premičre van het multimediaal project 'My Sweet Canary', een tribute aan de Griekse rebetiko diva Róza Eskenázi. 'KLINKERS INTIEM' heeft een traditie van sterke én meeslepende flamencoconcerten, waarin de dans centraal staat. Dit jaar zetten we deze traditie verder met een performance van het gezelschap van danser Manuel Linan, met als special guest sterdanseres Belen Maya. 'KLINKERS INTIEM' sluit af met concerten van Gavin Friday en Spain, twee acts die elk op hun specifieke én eigenzinnige manier het publiek op sleeptouw nemen.

Naast het muziekprogramma zijn ook volgende vaste onderdelen weer van de partij: film, performance en speels vermaak met VAMA VECHE, het gratis zomerfestival van Het Entrepot, KLINKERS COMEDY met o.a. Kamagurka en een try-out van de nieuwe show van Wim Helsen, een familiedag in het Astridpark met KLINKERS FOR KIDS, OPENLUCHTBIOSCOOP en live bands in een apart stukje Brugge met KLINKENDE KROEGEN.



KLINKERS afsluiten doen we ook dit jaar in onvervalste stijl met de 11de editie van BENENWERK 'BALLROOM BRUGEOISE' op 11 augustus. Met elf ballrooms, verspreid over de binnenstad, blíjft dit groot gratis dansfeest wellicht de grootste dansvloer van Vlaanderen. Nu-jazz, beats, oldskool, funk, disco, salsa, lindy hop, rock 'n' roll, swing, jive, tango, muzette ... de meest uiteenlopende muziekgenres én dansmoves komen aan bod. Een combinatie van gespecialiseerde dj's en opwindende live acts zorgen voor de juiste vibes:

met o.a. DISCOBAR GALAXIE (b) • GILLES PETERSON (uk) • LEFTO (b) • BRASSROOTS (uk) • THE STARGAZERS (uk) • MANTECA (uk) • RADIO MODERN (b) • SILENT DISCO (nl) • THE BALLROOM ORCHESTRA (b) • ... en tal van dansinitiaties.

Een zwoele tango als voorwendsel tot een passionele omstrengeling met een bekoorlijk medemens, een hitsig-repetitieve dancebeat als drugvrije trip richting aards paradijs, esthetisch verantwoorde lindy hop als excursie naar lang vervlogen sentiment? Iedereen maakt deze Ballroom Brugeoise nog steeds tot de zijne!

<% showFooter %>