4.10.2004 | OOK DAVID EUGENE EDWARDS OP MUSIC in MIND!

De komst van DAVID EUGENE EDWARDS (16 Horsepower | Woven Hand) naar MUSIC in MIND betekent ongetwijfeld een interessante aanvulling op het programma van MUSIC in MIND.

In het zog van de nieuwe Woven Hand-cd 'Consider The Birds' (Munich), serveren we deze meester in de melancholie voor een soloconcert! Vibrerende emotie pur sang!

DAVID EUGENE EDWARDS (us)
Do 4 november | deuren 20u00 - Concertgebouw Brugge
Tickets: Euro 15/18



4.10.2004 | THE DEVASTATIONS (AU) + SALVATORE (NO)
MAKEN PROGRAMMA COMPLEET


THE DEVASTATIONS! Underground product met grotendeels dezelfde ingrediënten als die van Australische exportheld Nick Cave. Lage, desolate stem, melancholische strijkers, ruwe gitaren ... bloedmooi voer voor druilerige avonden... en voor MUSIC in MIND.

SALVATORE: Elektronische rockband uit de florerende Noorse muziekscène die intelligent freewheelt tussen postrock en krautrock. Niet toevallig speelden ze in het verleden samen met o.a. Godspeed en Mogwai en zijn ze de trotse eigenaar van een Noorse Grammy voor het 'beste elektronische album van 2003'. Hypnotische, voelende en zoekende muziek, met precisie en liefde gemaakt. Check hun nieuwe cd 'Luxus' (Bang!).

Ook hier al te beluisteren.

THE DEVASTATIONS (au) + SALVATORE (no)
Ma 1 november | deuren 20u00 - Concertgebouw Brugge
Tickets: Euro 6/8

4.10.2004 | MIM-SOUNDLABO ... CHECK 1, 2 ... GRATIS! (*)

MUSIC in MIND wil ook een soundlabo zijn waar een aantal acts (min of meer) uit het niets de kans krijgen om zich aan het grote publiek te presenteren.

Check gratis (*) de wondere wereld uit van volgende fijne groepen:

29/10 ZOOL (b) | 22u30 'Lighthouse'
31/10 CLOGS (usa) (zie foto) | 18u00 'Solar Room'
31/10 DIJF (b) + UPPERLIP ORCHESTRA (b) | 22u30 'Sonar Room'
01/11 BLIMEY (nl) | 21u00 MiM-Café
03/11 MOTE (b) + RAYMONDO (b) | 20u30 'Solar Room'
04/11 TOMAN (b) | 22u00 'Lighthouse'
06/11 CAFE DRECHSLER (at) | 22u30 MiM-Café

(*) gratis tickets (tot einde voorraad) dienen wegens de beperkte capaciteit op voorhand besteld te worden via info@cactusmusic.be of via 050 33 20 14.
4.10.2004 | MIM-FESTIVALCAFE: OPWARMEN/AFKOELEN VOOR, TIJDENS EN NA CONCERTEN

Speciaal voor het festival openen we het Concertgebouw met een MiM-CAFE. Elke festivaldag, vanaf 1 uur voor het eerste concert wordt dit de uitgelezen stek voor een sferisch voor- of achterafje.

Tijdens het openingsweekend zijn het de GONZO CIRCUS dj's die de boel opleuken. Verwacht u aan een muzikale zwerftocht die begint bij kreupele en manklopende soundscapes, die halfweg onderduikt in ontregelde hiphop en knetterende gitaren om tenslotte in schoonheid te eindigen met een flard Russische popmuziek. De gedachten zijn vrij, ook hier aan verbeelding geen gebrek.

Op de slotavond (6/11) zet het Oostenrijkse CAFE DRECHSLER (Zie foto) (www.cafedrechsler.com) daar een live trip neer op avontuurlijke paden, waarin invloeden van zowel club beats, deep-, jazzy- en funky house, breakbeats, hiphop, drum'n' bass en ska doorklinken. Op andere dagen maken ook andere dj's en groepen hun opwachting.

Ook niet-festivalgangers zijn welkom in het MiM-Café, dat zich bevindt op de benedenruimte - naast de hoofdingang - van het Concertgebouw.
4.10.2004 | MIM-ACTS IN BEWEGING

NITIN SAWHNEY HEEFT HET 'ALL MIXED UP' VOOR U!
Eerder deze week dropte geluidskunstenaar Nitin Sawhney (Zie foto) zijn nieuwe mix-cd in de rekken. De dubbelaar luistert geheel toepasselijk naar de naam 'All Mixed Up' (V2).

Nu nog bij uw platenboer, op 6 november op Music in Mind.

BEN CHRISTOPHERS OVER POSEREN, ZIJN EXTREMEN
EN ... ZIJN NIEUWE CD!

kindamuzik.net had een interview met deze muzikale nieuwlichter. Hier verneemt u meer over de mens achter de muzikant. Een review van zijn nieuwe album 'The Spaces in Between' vindt u er ook.

BEN CHRISTOPHERS vindt u op MUSIC in MIND op 2 november.

SSSHHTTT! LUISTER NAAR DE NIEUWE DAAU!
Geluid uit 'Tub Gurnard Goodness', de nieuwe van DAAU vindt u hier.

Live op de affiche van MUSIC in MIND op 31 oktober!

JIM WHITE LIVE EN SOLO OP UW SCHERM!
Hier vindt u alvast een voorsmaakje van wat Jim White live & solo kan betekenen.

Tijdens MUSIC in MIND op 5 november!