Op 13 augustus '05 turnt BENENWERK - BALLROOM BRUGEOISE voor de vierde keer op rij de Brugse binnenstad om tot één van de grootste ballrooms van Vlaanderen. Een dansvloer waar iedereen, ongeacht zijn smaak, leeftijd of lenigheid, zijn meest swingende zelf uit de kast kan halen.

Als dansvloer eist Benenwerk zowat de hele historische binnenstad op. Benenwerk laat zijn publiek huppelen, walsen of breakdancen tussen tien stemmige pleinen en binnenlocaties. Locaties met kleur, niet gekozen omdat ze toevallig bij elkaar in de buurt liggen, maar passend bij wat op hun podium terechtkomt: salsa in het 's zomers aandoende botanische Astridpark of tango in het iets statiger Provinciaal Hof.

Brugge wordt zo een stad van vele dansbare muziekjes: latin, salsa, tango, valse-musette, brazilian beats, funk, breakdance ...

Voor mensen die hun techniek, of het gebrek daaraan, nog even willen bijschaven regelen we trouwens op de meeste locaties vooraf spoedcursussen vermomd als dansinitiatie. Deze gaan telkens door tussen 18u30 en 20u00. Opgedane vaardigheden botvieren kan vanaf 20u tijdens concerten van gerenommeerde live acts uit binnen- en buitenland. Dj's zorgen voor aangepaste vibes tussendoor en achteraf. Samen tekenen ze voor een avondvullend programma dat duidelijk mikt op ongecompliceerd benenwerk bij het publiek.

Een zwoele tango als voorwendsel tot een passionele omstrengeling met een bekoorlijk medemens, een hitsig-repetitieve dancebeat als drugvrije trip richting aards paradijs? Iedereen maakt deze BALLROOM BRUGEOISE tot de zijne.

De verschillende Ballrooms zijn gratis toegankelijk voor het publiek.