Het stadsfestival KLINKERS kleurt dit jaar tussen 29 juli en 13 augustus voor de elfde keer de skyline van de Brugse binnenstad fijntjes bij. Twee weken lang vullen verrassende geluiden uit de schatkamers van de mondiale muziekscène de Burg, het Gruuthuseplein en andere binnen- en buitenkantjes van de stad.

VERRASSEND!
KLINKERS staat voor een zomerse en kosmopolitische festivalhappening die de toeschouwer trakteert op een grote verscheidenheid aan eigentijdse muziekcultuur.
Een festival met een verrassende programmering, telkens weer op zoek naar revelaties uit de mondiale muziekscène.
Kiezen doen we resoluut voor namen die op het moment van hun passage op KLINKERS vaak nog niet echt doorklinken, maar die wel de kwaliteiten bezitten om het te maken bij een groot publiek.

BUITEN!
Nog bijzonder? Dat KLINKERS een groot deel van de groepen op de affiche weglokt uit haar binnenbiotoop van gereputeerde concertzalen en ze op de Burg de uitdaging laat aangaan met een breder buitenpubliek. Voor een extra dimensie zorgen ook de locaties in de openlucht van de historische binnenstad: het Burgplein, het binnenplein van het Gruuthusemuseum en het Astridpark ... sprekende plekken die de vonk makkelijk doen overslaan. In het verleden onder meer bewezen tijdens concerten van onder meer Misia, Cesaria Evora, Cassandra Wilson, Boban Markovic, Willy Deville, Cachaïto Lopez, Jack DeJohnette, Richard Thompson, Mano Solo ...

GRATIS!
'Gratis' is een woord dat op een groot deel van het KLINKERS-programma slaat. Met uitzondering van de 'KLINKERS INTIEM' concerten, die omwille van de beperkte capaciteit van het Gruuthuseplein én hun intieme karakter betaalconcerten zijn, is het festival volledig gratis toegankelijk.

EXCLUSIEF!
Nog een woord? 'Exclusief'! 0nder meer LUKA BLOOM, PINK MARTINI, MADELEINE PEYROUX en MARIA DEL MAR MORENO halen we voor een exclusief zomerconcert naar Brugge.