Skip links

Joep Beving

Datum

do 08 augustus

Locatie

Binnenplein Belfort

Timing

deuren 20u30
start 21u30

Tickets

Vvk €16
Add €20
Excl. €1,96/€2,09 reservatie fee.

Opstelling

Concert met zitplaatsen.

Joep Beving gaat buiten door op het binnenplein van het Belfort.
Het concert van Joep Beving zal zoals aangekondigd buiten doorgaan, op het binnenplein van het Belfort. Daardoor zijn er opnieuw tickets beschikbaar.

Joep Beving nl

Intimistische pianostukken, orkestrale en elektronische klanken.

In 2015 bracht de Nederlandse pianist Joep Beving zijn debuutalbum ‘Solipsism’ in eigen beheer uit en dropte het op Spotify. Tegen z’n eigen verwachtingen in was de plaat een hit – ‘Solipsism’ was goed voor een slordige 120 miljoen streams – en Beving werd in een mum van tijd een van de meest beluisterde levende pianisten ter wereld. Ook het prestigieuze klassieke label Deutsche Grammophon kon Beving’s werk wel smaken en bood hem prompt een platencontract aan.

Joep Beving maakt warme, melancholische en toegankelijke composities die het midden houden tussen klassiek en pop. Op derde plaat ‘Henosis’ krijgen zijn intimistische pianostukjes voor het eerst versterking van orkestrale en elektronische klanken. ‘Henosis’ is trouwens oud-Grieks voor samenhorigheid, en dat is precies wat Beving met z’n muziek wil bereiken; met z’n allen samen wegdromen. Dat zal tijdens zijn concert op Moods!, in de prachtige setting van het binnenplein van het Belfort alvast geen probleem zijn!

Foto: Rahi Rezvani