Tussen 29 oktober en 6 november 2004 lanceert Muziekcentrum Cactus vzw, onder meer bekend van Cactus Club en Cactusfestival, ism Concertgebouw Brugge een nieuwe festivalhappening onder de noemer 'MUSIC in MIND'.

'MUSIC in MIND' wordt een eigenzinnige, grensoverschrijdende duik naar de paaiplaatsen van de hedendaags niet-klassieke muziek. Een muziekhappening die letterlijk tot de verbeelding wil spreken, met een focus op acts die beschikken over een grote muzikale zeggingskracht en/of poŽtisch gehalte. 'MUSIC in MIND' neemt de bezoeker op sleeptouw voor een atmosferische muzikale trip; van singer-songwriter over post-rock band tot dj of vj ... stuk voor stuk acts met als raakpunt dat ze het publiek niet onbewogen laten. Het nieuwe Concertgebouw van Brugge wordt de knappe architectonische biotoop waarin 'MUSIC in MIND' optimaal moet kunnen gedijen, met concerten op de meest diverse locaties in de onderbuik van het gebouw.

Programmatorisch spitst 'MUSIC in MIND' zich ten dele toe op acts die zich momenteel nog in de broeierige ondergrond van de muziek bewegen, maar die het verdienen om ook meer aan de oppervlakte te komen. Deze worden gecombineerd met een aantal ondertussen meer gevestigde waarden.

Tijdens de eerste editie van het festival presenteren we onder de noemer noemer 'NORTHERN LIGHT' () een bijzondere focus op de Scandinavische muziekscene, die internationaal steeds meer goeds van zich laat horen.

Op zaterdag 30.10 wordt dit een avondvullend programma met 4 Deense groepen die bewijzen waarin een klein Scandinavisch land groot kan zijn, nl het produceren van eigenzinnige, grensoverschrijdende muziek. Stuk voor stuk groepen die het opzet van Music in Mind (=festival of imaginative music) ten volle helpen gestalte geven en het publiek weten mee te meenemen op een avontuurlijke, atmosferische muzikale verkenningstocht. Join the adventure!

Het festival presenteert ook de officiŽle premiŤre van de door vzw de Grote Ontboezeming opgezette NICK DRAKE TRIBUTE en waaraan onder meer Roland Van Campenhout, Brendan Crocker en B.J. Scott speciaal voor de premiŤre hun medewerking verlenen.

Onder de noemer 'MOVIES IN MIND' presenteert het festival ook een programma met tot de verbeelding sprekende (fragmenten uit) kortfilms voor, die live aan elkaar gemixt worden.

Het programma is momenteel nog volop in ontwikkeling en wordt volledig klaar gestoomd tegen midden september. In totaal verwachten we op het festival een 25-tal acts. DrieŽntwintig groepen hebben momenteel alvast definitief hun medewerking toegezegd.