Meteen naar de inhoud

U bekijkt nu de archiefsite van Cactusfestival 2022.

Balthazar

— b

 • zondag 10 juli

23:40

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp
  Balthazar

  Na het enorme succes van ‘Rats’ (2012) en ’Thin Walls’ (2015) lag de lat hoog voor Maarten Devoldere en Jinte Deprez, de songsmids achter Balthazar. Na vier jaar en solouitstapjes met Warhaus, J. Bernard en Zimmerman begonnen de twee frontmannen opnieuw te schrijven en niet veel later werd de plaat ‘Fever’ geboren. Iets exotischer, iets meer funk en iets meer jazz dan hun vorig werk, maar nog steeds doordrenkt met het typische geluid van Balthazar. Het lange wachten meer dan waard.

  De band wist nuttig gebruik te maken van hun sabbatjaren en dat deden ze in de lockdown gewoon nog eens over. Een kleine twee jaar na ‘Fever’, verscheen hun vijfde album ‘Sand’, een oerdegelijke plaat met opnieuw de herkenbare Balthazar sound. Net wat we nodig hadden in onzekere tijden als deze.

  Twee nieuwe albums? Dat vraagt om een passage op uw favoriete zomerfestival. Na twee jaar uitstel komt Balthazar deze zomer eindelijk naar het Brugse Minnewaterpark tijdens de 39e editie van Cactusfestival, als headliner op zondag 10 juli. De aanhouder wint!