Meteen naar de inhoud

U bekijkt nu de archiefsite van Cactusfestival 2022.

K.ZIA

— b

 • zaterdag 9 juli

12:10

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp
  © Foto: Tatsiana Tribunalova
  Als dochter van een vader uit Martinique en een Belgisch-Congolese moeder reisde K.ZIA als kind de wereld rond en werd ze ondergedompeld in een bad van muziek en circus. Het schonk de in Brussel geboren en in Berlijn gebaseerde artieste haar unieke visie op kunst en het leven zelf. Of het nu als achtergrondzangeres was in de band van haar moeder – Zap Mama’s Marie Daulne  – of als performer in de fantastische shows van haar vader – Bernard Quental, befaamd acrobaat bij Cirque du SoleilK.ZIA werd zo goed als op het podium geboren.

  Het is net dat spectrum aan invloeden wat haar muziek tekent. K.ZIA’s eigen mix van alternatieve R&B, soul, pop, Trap en afrobeats wil invloeden en genres blenden en mensen met verschillende achtergronden samenbrengen, met als doel muziek te vieren, liefde uit te sturen en een safe space te creëren waarin iedereen vrij kan zijn. Ze omschrijft zichzelf als een ‘Afro-Europese mineraal’, een mengeling van culturen.

  Met haar debuutalbum ‘Genesis’ en bijbehorende single ‘I Got Your Back’ werkte K.ZIA zich al ferm in de kijker bij pers en publiek. Ook haar liveshows, als headliner of support van artiesten als Sampa The Great, Omar Lyefook en Kota The Friend doen haar wereldwijde fanbase aan sneltempo groeien. Wie K.ZIA op het podium ziet staan weet meteen: ze werd er niet enkel geboren, ze is er ook gewoon voor gemaakt.