Meteen naar de inhoud

U bekijkt nu de archiefsite van Cactusfestival 2022.

White Lies

— uk

 • zaterdag 9 juli

19:55

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp
  © Foto: Charles Cave

  Ruim tien jaar geleden maakten we kennis met White Lies, de Britse band rond gitarist en zanger Harry McVeigh, bassist Charles Cave en drummer Jack Lawrence-Brown, dankzij hun fantastische doorbraakalbum ‘To Lose My Life’. Tien jaar na datum zijn de titeltrack en ‘Farewell To The Fairground’ uitgegroeid tot echte rockanthems van de nillies. Een jaar later deden ze het succes van hun debuut nog eens over met de hit ‘Bigger Than Us’. Probeer maar eens een millennial te vinden die het refrein van deze niet uit het hoofd kent.

  Ondertussen is White Lies al aan z’n zesde langspeler toe. ‘As I Try Not To Fall Apart’ werd in volle lockdown geschreven en dat voor het eerst sinds het ontstaan van de band, apart. De plaat is daarom niet minder straf dan zijn voorgangers. Het album, dat mee werd geproducet door Claudius Mittendorfer (Panic! At The Disco, Weezer, Parquet Courts) en Ed Buller (Suede, Pulp, Courteeners), is hun meest gevarieerde tot nu toe. Explosieve rock songs worden afgewisseld door electropop knallers, prog-geïnspireerde invloeden en funky grooves, zonder daarbij de typische White Lies-sound te verloochenen.

  Live staat White Lies garant voor een opzwepende trip down memory lane en een mix van verrassend nieuw werk waarbij je onmogelijk stil kan blijven staan. Dat bewezen ze eerder dit voorjaar al via hun zalentour en doen ze straks nog eens over in het Minnewaterpark. Boomers ook toegelaten!