Ons Cactus redactieteam zwiert hier na elk concert hun bevindingen op het wereldwijde Cactusweb. Live reviews en sfeerverslag, vers voor u geserveerd!

Archief: zondag | zaterdag | vrijdag

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


10.07 U WAS EEN FANTASTISCH PUBLIEK!!
Cactusfestival 2011 loopt op zijn laatste poten. Mogwai helpt het podium nog afbreken, daarna is het echt afgelopen. Het Minnewaterpark krijgt een jaar de tijd om alle grassprietjes terug recht te kammen en de verschrikte Brugse senioren in alle schoonheid terug te lokken. Nog éénmaal blikken we terug op Cactus in al zijn gekke gedaanten.

10.07 Mogwai | No rules, just credos
De Scottish lads van Mogwai als afsluiter van dit festival! Is postrock dan toch eindelijk respectabel geworden - en Mogwai een monument? Als het dan toch zover gekomen is, dan is het misschien wel tijd geworden om – min of meer dubbelgecheckt bij dit optreden op Cactusfestival – Mogwai's belangrijkste credo's eens op een rijtje te zetten.

10.07 Een arsenaal vol hits: Arsenal!!
Na Hooverphonic gisteren is Arsenal de tweede groep die uit een enorme vooraad hits kan putten. Het begon allemaal bedelend aan de deur van de City Club ('Mr Doorman'), maar nu al is duidelijk dat ze nu helemaal binnen zijn. Meer nog ze zijn er de vaste DJ’s.

10.07 Iron & Wine versie 2.0
Zijn laatste album 'Kiss Each Other Clean' liet het al vermoeden, een nieuw muzikaal tijdperk voor Iron & Wine is aangebroken. Weg dus met die spaarzame arrangementen en lange haren, live brengt de gekortwiekte Sam Beam maar liefst 8 man mee voor zijn concert op het Cactusfestival.

10.07 Gentleman | Positivity Everlasting!!
Gentleman is een Duitse reggaegroep. Wat komt zoiets doen op een festival als Cactus vraag je je spontaan af. Geef die mannen een kans zou ik zeggen. Ooit was er ook zo’n gekke combinatie tussen Duitse elektro en Braziliaanse passie. Het resultaat was Zuco 103, een band die zonder problemen een ruime living in mijn hart veroverde.

10.07 Joan's eigen/aardige universum
Ooit was Joan Wasser van Joan As Policewoman enkel gekend als het liefje van Jeff Buckley of als muzikante bij muzikale grootheden als Antony and The Johnsons, Lou Reed of Sparklehorse. Ondertussen klinkt al 3 albums lang ook hààr naam vele fans als muziek in de oren en verzamelen deze zich rijen dik voor het podium voor de voorstelling van haar laatste worp 'The Deep Field'.

10.07 Staff Benda Bilili | Muziek als survivalkit
Staff Benda Bilili ('Voorbij De Schijn') is een Congolese band die bestaat uit kreupele muzikanten, ex-kindsoldaten en dito straatboefjes uit de krottenwijken van Kinshasa. Een Franse filmploeg ontmoette 'Papa' Ricky toen die een muziekgroepje probeerde op te richten en hielp hen de opnames van hun cd 'Très tres fort' realiseren: een plaat over het harde straatleven in een meedogenloze stad, waar werk de enige kans is op een beter leven.

10.07 Junip | José González & friends
Door het onverwachte succes van zijn cd 'Veneer' had het solo-werk van José González plots alle voorrang gekregen en had hij zijn bandmakkers van Junip noodgedwongen 5 jaar on hold moeten zetten. Ook al blijft zijn Duyster-achtige stem en intrigerende gitaarspel zijn onvermijdelijke handelsmerk, toch ligt bij Junip duidelijk meer de nadruk op de soundscapes en ritmes van zijn oude schoolvrienden.

10.07 Een wei vol Intergalactic Lovers lovers
Wat staat daar zo vroeg op zondagochtend - nu ja, ochtend - al op de Cactuswei? Zijn dat nog enkele rabiate Lamb-fans die nog steeds om bis-nummers staan te roepen? Nee hoor, het blijkt het garnizoen 'Intergalactic Lovers lovers' - met spandoek! - te zijn dat klaar staat om hun groep het weinig benijdbare openingsplaatsje op een nuchtere maag te helpen verteren. Met verve zo blijkt!
10.07 De verrijzenis van de redactie
Gisteravond plots paniek in redactieland. Eén of ander stout virus of andere bug belette ons om jullie nog verder met de vinger aan de pols te houden. Gelukkig werd dit euvel vannacht met alle mogelijke middelen uitgeroeid, de totale website werd gedesinfecteerd, ontsmet met Dettol en gevaccineerd tegen de vogelgriep en de EHEC-bacterie. Hier zijn we terug!